TERMENI SI CONDITII

Magazin online www.ateliernextdesign.ro

Accesul si utilizarea acestui site, a informatiei, serviciilor si produselor sunt reglementate de urmatoarele termene si conditii (numite in continuare si “T&C”).

Plasarea de comenzi online semnifica acceptul tau in ceea ce priveste T&C, si de aceea te rugam sa citesti cu atentie.

In functie de legislatia romaneasca, s-ar putea ca in timp sa modificam T&C. De aceea, te rugam verifica-le inainte de a comanda. In cazul in care nu esti de acord cu acestea, te rugam sa nu plasezi comanda pana nu sunt lamurite toate aspectele. Orice schimbari survenite dupa plasarea si confirmarea de catre noi a comenzii, nu vor afecta comanda, exceptie facand cazurile in care legea ne-o va cere.

 • DATE DE CONTACT

Acest site este proprietatea S.C. ATELIER NEXT DESIGN S.R.L.  persoana juridica de nationalitate romana, avand sediul social in localitatea Tulcea, Strada Portului nr. 40, Judetul Tulcea, telefon +40 754 438 466 , avand numar de ordine in Registrul Comertului J36/35/18.01.2012, cod unic de inregistrare fiscala RO29557809.

 • DEFINITII

Cumparator: Orice persoana fizica sau juridica, utilizator al siteului www.ateliernextdesign.ro, care plaseaza o comanda pe www.ateliernextdesign.ro / catre S.C. ATELIER NEXT DESIGN S.R.L.

Vanzator: S.C. ATELIER NEXT DESIGN S.R.L. cu sediul in localitatea Tulcea, str. Portului nr. 40, Judetul Tulcea

Produse: bunul afisat, comandat sau achizitionat de pe magazinul online.

Comanda: documentul electronic, precum si orice cerere de produse plasata telefonic, prin care Vanzatorul este de acord sa livreze produsele, iar Cumparatorul este de acord sa le primeasca si sa faca plata acestora.

Confirmarea comenzii: acceptarea termenilor Comenzii de catre Vanzator.

Contract: Comanda confirmata de catre Vanzator, impreuna cu Termenii si Conditiile Generale de vanzare

 • PLASAREA COMENZII

Plasand o oferta pe site-ul nostru, ne dai acceptul folosirii datelor tale in scopul livrarii produselor, serviciilor si informatiilor cerute. Acest lucru implica si acordul catre terte parti care sunt implicate in activitatea mai sus descrisa. Intelegem ca o data cu acceptarea T&C avem acordul tau pentru folosirea informatiilor furnizate de catre tine in scopul de a exclude posibile fraude. Aceste informatii ar putea fi inregistrate de catre organele abilitate. Daca ai mai putin de 18 ani, te rugam sa-ti anunti tutorele despre aceasta actiune.

Plasarea comenzii nu necesita crearea unui cont. Informatiile necesare vor fi introduse in procesul de finalizare a comenzii.

 • PRET SI MODALITATI DE PLATA

Preturile sunt exprimate in RON, cu TVA inclus (cota standard de 19%). Acestea se pot schimba in cazul cand se aplica reduceri.

Plata se face doar prin sistem ramburs.

Orice comanda va fi livrata in limita stocului disponibil. Ne rezervam dreptul de a anula o comanda daca:

– comanda nu s-a finalizat corespunzator si nu am primit toate datele necesare procesarii acesteia.

– au fost afisate preturi eronate datorate problemelor tehnice ale platformei utilizate.

 • INFORMATII PRIVIND LIVRAREA

Livrarea standard (GRATUITA) se face prin Posta Romana in termen 5 zile lucratoare.

Livrarea rapida se face prin firme de curierat in sistem door-to-door. Livrarea prin curierat rapid va ajunge in 1, 2 zile iar costul este suportat de cumparator. Livrarea standard a comenzilor costa 25 RON, cu exceptia campaniilor stabilite de catre Vanzator, in care se aplica livrarea gratuita.

Livrarea rapida este gratuita pentru comenzi mai mari de 500 RON.

Timpii de livrare variaza in functie de ziua si ora la care plasati comanda. In momentul expedierii comenzii veti fi instiintat de timpul estimat de livrare.

 • CONDITII DE RETUR

Conform legislatiei in vigoare, garantăm dreptul de a vă retrage din contract și, prin urmare, de a returna bunurile comandate.

Contractul se poate rezilia în 14 zile de la data primirii comenzi.

Produsele se vor expedia pe cheltuială proprie la adresa atelierului. Articolele oferite, se vor returna în întregime.

Expedierea articolelor returnate în ambalajul original împreună cu documentul de returnare pe care clientul l-a primit împreună cu coletul livrat, poate accelera procesarea returnării.

Bunurile returnate trebuie să fie intacte și să nu prezinte semne de uzură, dincolo de uzura necesară în limitele gestionării obișnuite a bunului achiziționat (de ex. acela care reiese din necesitatea de măsurare sau altă inspectare a bunului).

În caz de returnare a bunului deteriorat sau care poartă semne de uzură ce depășesc limitele gestionării obișnuite, Atelier Next Design poate percepe de la cumpărător o compensație care să acopere costul deteriorării sau uzurii bunului, valoarea acestei compensații poate fi dedusă din prețul de vânzare care urmează a fi rambursat Cumpărătorului. În caz contrar, acesta este considerat ca fiind nul și neavenit.

Vă rugăm să respectați termenul prevăzut pentru returnare și să ne informați cu privire la realizarea returnării produselor.

Vă rugăm să păstraţi dovada de returnare până la încheierea procesului de analizare a eventualei reclamaţii, iar în cazul produselor returnate, până la momentul rambursării banilor.

Costul de returnare va fi înapoiat în cazul în care produsul prezintă defecţiuni, nu este cel comandat de dumneavoastră şi a fost returnat de către dumneavoastră prin intermediul Poştei Române. În cazul în care clientul a expediat articolul prin curier, costul de returnare nu va fi înapoiat. Suma datorată ca urmare a returnării produsului va fi restituită în 14 zile din momentul efectuării returului și va fi expediată prin mandat poștal (adresa de expediere trebuie sa corespundă cu cea din buletinul dumneavoastră), prin transfer bancar în contul indicat (contul IBAN notat în spațiul corespunzător, pe documentul de restituire) sau în contul din care plata a fost făcută prin card.

Produsul se returneaza neutilizat! Nu puteti purta produsele pe care le-ati primit, înainte de a lua o decizie cu privire la anularea contractului de vânzare-cumparare.

Dreptul de retragere pe care vi-l confera legea, exista pentru a examina produsul asa cum ati face-o intr-un magazin, si nu pentru a purta gratuit produsul 14 zile.

Nu pot fi returnate produsele care:

·  au facut obiectul unei comenzi speciale

·  au fost confectionate dupa specificatiile consumatorului

·  prezinta urme de lovire si deteriorare al ambalajului, uzura produsului, lipsa accesorii si etichete integre

·  sunt puse prin orice mijloc intr-o stare necorespunzatoare repunerii în vanzare

MODEL DE FORMULAR DE RETRAGERE

Prezentul formular se trimite inapoi completat daca doriti sa va retrageti din contract. Prezentul formular va insoti orice comanda si se va atasa returului (obligatoriu). Orice retur fara formular nu va fi luat in considerare.

– Catre S.C. ATELIER NEXT DESIGN S.R.L. Str. Portului Nr. 40, Loc. Tulcea, Jud. Tulcea

Va informez prin prezenta cu privire la retragerea mea din contractul referitor la vânzarea online a urmatoarelor produse : ______________________________________________________________________
Comandate la data ______________/ primite la data _______________

Nr. Factura __________

– Numele consumatorului

– Adresa consumatorului

– Semnatura consumatorului

– Data 

Motiv retur (bifati in dreptul) :

 • Articol deteriorat
 • Articol care nu corespunde comenzii
 • Articol care nu corespunde marimii
 • Altele (va rugam detaliati)
 • POLITICA DE CONFIDENTIALITATE

Datele tale cu caracter personal vor fi folosite numai in scopul acestui site, numai de noi si companiile implicate in efectuarea livrarilor, si nu pot fi dezvaluite fara consimtamantul tau decat in caz de litigii/ dispute privind fraudele.

 • Forta majora

Nici una dintre partile contractante nu raspunde de neexecutarea la termen sau/si de executarea in mod necorespunzator – total sau partial – a oricarei obligatii ce ii revine in baza prezentului contract, daca neexecutarea sau executarea necorespunzatoare a obligatiei respective a fost cauzata de forta majora, asa cum este definita de lege.

 • Drepturile de autor

Designul, textele, grafica, structura si toate informatiile ce fac parte din site-ul www.ateliernextdesign.ro sunt propietatea exclusiva a S.C. ATELIER NEXT DESIGN S.R.L.

Orice folosire a oricaror materiale si informatii expuse pe site este strict interzisa in cazul in care nu exista permisiune in scris din partea S.C. ATELIER NEXT DESIGN S.R.L.