Pasiunea pentru creatie s-a manifestat activ inca din perioada copilariei. Acest fapt mi-a devenit inspiratie si motivatie in decizia de a o cultiva, cizela iar ulterior, ca si adult, a o impartasi. Primii mei pasi pe acest drum au fost facuti ca eleva si absolventa a liceului de Arte Plastice. Dintre toate artele Designul Vestimentar mi-a fost cel mai aproape de suflet asa ca am absolvit Universitatea Nationala de Arte, Bucuresti, sectia Design Vestimentar, urmand Masterul in Design Vestimentar.
Aspectul uman, omul, autenticitatea, exprimarea, forma, culoarea, materialitatea, m-au inspirat si framantat dintotdeauna in cautarile mele. Aceasta continua cautare mi-a alimentat si mai mult pasiunea si curiozitatea pentru arata vizuala si designul vestimentar fiind pentru mine un fascinant mod de exprimare.

Haine dama & haine barbati

Ana Petrencu

Haine dama

Haine dama

Din dorinta de a cuprinde cat mai multe cu privirea si mintea, am continuat sa imi extind cunostinetele in astrologia asiatica (Phat Chee/Ba Zi), intelegand astfel cum forma si culoarea ne influenteaza sub aspect energetic, aproape la fel de mult ca aspectul vizual, estetic. Cum acesta noua arie de interes mi-a deschis calea catre o intelegere mai profunda si anume a faptului ca suntem influientati de timp si spatiu, mai mult decat este vizibil, am ales sa studiez in continuare Feng Shui, luand in calcul si alte dimensiuni ale influentei.

Prin prisma cercetarilor mele, am ajuns sa privesc cu ochi maturi atat aspectul energetic, cat si cel vizual legat de armonia estetica si energetica a formei fizice, a identitatii personale, care este, de altfel, scopul vestimentatiei.

Toate acestea le integrez in vestimentatie pentru a veni in sprijinul omului contemporan.

Un om complex aduce dupa sine o viata la fel de complexa, cu multe si indefinite nevoi in drumul sau catre desavarsire. Tot ce avem la dispozitie este timp, insa timpul nu este mereu de partea noastra.

Cautarea mea continua si asa este firesc, pentru ca o pasiune cu cat este mai alimentata, ea creste si devine mai complexa, mai generoasa si mai doritoare de noi intelesuri.

“What you wear is how you present yourself to the world, especially today, when human contacts are so quick. Fashion is instant language.” Miuccia Prada

homewear